Tips voor een digitale detox

Tips voor een digitale Detox! Doe je mee?

Berichten, mailtjes, social media en allerlei andere dingen komen tegenwoordig binnen op je telefoon. Ideaal, maar soms ook doodvermoeiend en vooral tijdrovend! Soms kun je niet zonder, maar meestal doen we het uit gewoonte. De telefoon is niet meer weg te denkeen anno 2018. We moeten en willen allemaal 24/7 bereikbaar zijn. Heb jij soms ook het verlangen om minder tijd op je mobiele telefoon door te brengen, maar lukt het je gewoonweg niet? Wij hebben tips voor een digitale detox. Doe het zo af en toe eens, als zijn het maar een paar uurtjes per dag. Je wordt er blijer en productiever van. Good Luck!

 

 

Nu even niet

Het is best lastig, dat geef ik eerlijk toe, maar het uitzetten van je telefoon kan je op zijn tijd zoveel rust bieden. Al is het maar voor een aantal uurtjes per dag. Laat je telefoon eens wat vaker thuis als je op pad gaat. Dat geeft rust en zo ben je met alle aandacht bewust bezig met wat je allemaal aan het doen bent. 

 

Probeer maar eens een dag van je telefoon af te blijven!

Slapen zonder telefoon

Laat de telefoon lekker in de woonkamer liggen als je naar bed gaat. Neem hem niet mee naar je slaapkamer. Dat geeft alleen maar onrust en zorgt ervoor dat je allemaal prikkels opzuigt voordat je gaat slapen. Dat bevordert de nachtrust niet. Lees liever een mooi boek of doe een paar ontspanningsoefeningen. Die berichten op social media zijn echt niet meer belangrijk, mocht het heel belangrijk zijn, weten ze je echt wel te vinden. 

Zet het geluid uit 

Klinkt heel simpel, toch? Zet dat knopje om en je hebt in ieder geval al geen last van al die piepjes en deuntjes die uit je telefoon galmen. Elk geluidje zorgt ervoor dat je nieuwsgierig wordt en toch gaat kijken op je telefoon. Je gaat veel bewuster om met je telefoon als je kijkt wanneer je er echt tijd voor hebt zonder op al die geluidjes af te gaan. 

 

Zet je telefoon in de slaapstand  

Zet je telefoon eens wat vaker in de slaapstand. Zo kun je ongestoord focussen en ben je tegelijkertijd een stuk productiever. Al die berichten kunnen echt wel een poosje op je wachten! Plan vaste tijden in wanneer je je telefoon in de slaapstand zet. Zo dwing je jezelf om niet te vaak te kijken. 

Start je dag zonder telefoon 

Start je dag zonder telefoon, een absolute aanrader! Het is heel verleidelijk om te beginnen met je telefoon zodra je wakker wordt. Laat hem daarom in de woonkamer liggen en start je dag juist met een rustgevende yoga oefening. Pak daarna een verfrissende douche en je bent helemaal klaar voor een nieuwe dag zonder dat je gelijk in de 'social media' hectiek zit.

Voer eens wat vaker een goed gesprek, offline

Veel belangrijker dan een gesprek via de mail of app. Neem eens de tijd om een goed gesprek te voeren zonder dat de telefoon bij je in de buurt ligt. Hiermee voorkom je dat je continu afgeleid wordt. Een kletspot is ook een supergoed idee voor een leuk en gezellig gesprek. Trek een flesje wijn open, reep chocolade erbij en het genieten kan beginnen. Een goed gesprek is zoveel meer waard dan een gesprek via app of mail.

Blijf offline en voer eens een goed gesprek!

Aan de wandel zonder telefoon

Een half uurtje wandelen zonder telefoon is meer dan genieten! Kijk maar eens om je heen, het zijn net schilderijen, zo mooi is de natuur. De schilderijtjes op je telefoon zijn aangepast of niet echt, de natuur kent geen filter. Het is puur en adembenemend. No telephone needed!Populaire zoektermen

Dames trui Armani blouses Gaastra pullover Esprit jurk 
Heren overhemd Vero Moda jurk Merkkleding Corneliani Heren kostuum
 Mannenkleding Skinny Jeans Heren jack Dames colbert G Star jeans

Betaal met